Slik betaler du ned gjelden raskere

Slik betaler du ned gjelden raskere

De fleste er vel utmerket klar over at lån må betales tilbake. Og de fleste vet at jo lengre tid du bruker på nedbetalingen, desto dyrere blir lånet i renter. Derfor kan det lønne seg å se om det ikke er mulig å få betalt lånet ned litt raskere enn planlagt. I siste ende vil det spare deg for mye penger i renter, penger som du kan bruke på andre og mer behagelige ting. Vi har derfor satt opp noen tips som kanskje kan gi deg litt ekstra råderom i den daglige økonomi og som du kan bruke til ekstra innbetalinger på gjelden.

Bruk kredittkortet minst mulig

Når du bruker kredittkortet som betaling, så er det viktig å betale hele regningen når du mottar den. Renten er veldig høy på kredittkort og betaler du kun deler av regningen, begynner rentene å løpe. Betaler du hele fakturaen så slipper du på de aller fleste kredittkort å betale renter. Er det vanskelig å få til, så se om du ikke kan gjemme bort kortet en stund slik at du ikke fristes til å bruke det.

Er det mulig å få en ekstra inntekt

Det finnes i dag mange muligheter for å tjene litt ekstra penger på internett. Dette er jobber som kan gjøres ved siden av en vanlig fulltidsjobb og hvor du kan jobbe hjemmefra. Et par timer i uken bidrar til ekstra penger i kassa og dermed overskudd til å betale litt ekstra på gjelden.

Garasjesalg på nett

Har du noen gang tenkt over hvor mange ting du egentlig eier og som du kanskje ikke bruker lengre? Prøv å gå gjennom skap, skuffer, boder og andre steder hvor du har ting gjemt bort og se om det ikke hadde vært noe å selge på nettet. Hvert minutt selges det massevis av brukt og nytt utstyr som ikke brukes. Ta en tur innom Finn.no eller andre tilsvarende sider og se om du ikke kan tjene litt penger på å selge ting som du uansett ikke bruker lengre eller kanskje aldri har brukt. Pengene kan gå direkte til nedbetaling av gjelden eller du kan kose deg litt ekstra, uten å måtte bruke kredittkort eller låne penger.

Har du dyre vaner?

Du vet det sikkert allerede, men vi prøver likevel. Røyking er dyrt og du kan spare mye penger ved å slutte å røyke eller bare halvere forbruket ditt. Visste du at ti sigaretter om dagen koster deg kr 19 000 hvert år? Det er mye penger som kan brukes på å bli kvitt gjelden raskere. En annen ting er den daglige kaffen på en av kaffebarene. Kanskje du kan prøve med besøk kun annenhver dag, da sparer du fort en del hundre kroner hver uke.

Det finnes helt sikkert flere tips som kan hjelpe deg til å få betalt ned gjelden raskere og vårt råd er at har du overskudd økonomisk, så bruk dette til å betale ned på lånene dine.