Refinansiere smålån og kredittkortgjeld

Refinansiere smålån og kredittkortgjeld

Mange opplever å få problemer med å betjene gjelden sin, spesielt når det gjelder gjeld til kredittkortselskaper og diverse smålån. Her er renten ofte høy og det er ikke uvanlig med en rente på mer enn 30% på smålån og mellom 25 og 30% på kredittkortene. Det sier nesten seg selv at det blir dyrt og da bør en se på mulighetene for å refinansiere gjelden. Ved å søke om et nytt forbrukslån er det mulig å få betale ut de dyre smålånene og kredittkortgjelden. Denne handlingen kan medføre at du spare mye penger.

Husk på at når du refinansiere gjelden din, så blir den ikke mindre. Men, du spare penger ved å betale mindre i rente. Refinansiering vil si at du tar opp et nytt lån og bruker dette til å betale tilbake andre dyre smålån og evt. kredittkort gjeld. I samme slengen vil du også kunne reduserer dine termingebyrer ved kun å motta en faktura.

Sammenlign gammel gjeld med nytt lån

På nettet finner du mange aktører som tilbyr forbrukslån på inntil kr 500 000. Lånet kan hos de fleste långivere betales tilbake over 15 år, noe som gir deg lave månedlige ytelser og sikrer litt plass i budsjettet til andre ting enn nedbetaling av gjeld. Samtidig vil renten på et større lån som oftest være lavere enn renten på smålån, og definitivt lavere enn renten du betaler til kredittkortselskapene.

Er du fremdeles usikker på om det er lurt å refinansiere gjelden din, så kan du veldig enkelt finne ut av dette. Sett opp en oversikt over hvilke smålån du har og hvilke kredittkort du skylder penger på. Så vet du presis hvor mye du har av gjeld og hvor stort et mulig nytt lån skal være for å kunne innfri gjelden. Regner du også sammen hvor mye du betaler per måned i renter og gebyrer, så vil du fort se at det blir en del penger. Det er derfor liten tvil om at det i langt de fleste tilfeller kan lønne seg å refinansiere gjeld og samle denne i et større lån. Les mer om refinansiering av kredittkortgjeld.

Finn det riktige lånet

Nettopp det med å finne det riktige lånet kan være en utfordring. Ikke fordi det er få valgmuligheter, men snarere det motsatte; at det finnes enormt mange valgmuligheter for forbrukslån. De bankene som generelt tilbyr den laveste renten er Bank Norwegian, Opp Finans og KLP. Du kan selvsagt også søke om lån til refinansiering hos en lånemegler. Her vil søknaden bli sendt ut til flere ulike banker og finansieringsselskaper på samme tid og du vil derfor ha større sjanse for å oppnå en bra rente. En lav rente vil typisk ligge på ca. 10-13%, mens en dårlig rente vil ligge på mellom 16-18%. Det er kredittvurderingen som avgjør hvor mye du får låne og til hvilken rente. Et tips er å søke to sammen om det er mulig. På den måten vil risikoen bli lavere for banken, noe som belønnes med en lavere rente.

Selve søknaden

Du kan søke hos de fleste banker ved å bruke skjemaet på nettsiden deres og du vil ofte få svar innen et par timer, og aller senest dagen etter. Blir en søknad innvilget, vil du få tilsendt et lånetilbud med opplysninger om innvilget lånebeløp, rente og evt. andre gebyrer du må betale på lånet. Se gjennom tilbudene og sammenlign renten for å se hvilket tilbud som er det billigste. Da kan du signere for lånet med din BankID og pengene bli utbetalt i løpet av kort tid. Da kan du begynne å betale ut den gamle gjelden og spare penger med en lavere rentekostnad samt færre gebyrer.

Kilder:

http://www.dinside.no/okonomi/du-kan-spare-flere-tusen/61763150

Refinansiere.net: Refinansiering